2 Eylül 2015 Çarşamba

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: “DEMOKRASİYE DARBE OLDU”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ile birlikte önce ilçe başkanlığında haftalık olağan toplantıya katıldı. Ardından ise sırasıyla Gölcük Gümüşhaneliler Derneği’ni, Gölcük Erzurumlular Derneği’ni ve Muş Dağarası Köyü Derneği’ni ziyaret etti.
Gölcük ilçesinde hemşehri derneklerini ardı ardına ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerinin siyasi körlük içerisinde olduğunu kaydetti.

‘ÖNCE TÜRKİYE,SONRA CHP’DEDİK

Bir gün Gebze’de, bir gün İzmit’te çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bu kez de Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve ilçe örgütü ile birlikte sahaya indi, ilçede bulunan hemşehri derneklerini ziyaret etti. Gölcük İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık olağan toplantıda konuşan başkan İsmet İşeri, “AKP ülkemizi ne yazık ki sıkıntılı bir ortama sürüklemektedir. Partimiz ‘önce Türkiye, sonra CHP’ diyerek büyük bir özveride bulunmuştur” diyerek sözlerini tamamladı.

TAHSİN TARHAN BİZİ YALNIZ BIRAKMADI 

CHP’lilerin ilçe başkanlığındaki toplantının ardından ilk durağı ise Gölcük Gümüşhaneliler Derneği oldu. Ziyarette konuşan dernek başkanı Temel Şahin, “Kocaeli’de 33 derneği, 1 tane de vakfı olan önemli illerden bir tanesiyiz. Kocaeli Milletvekilimiz, hemşehrimiz Tahsin Tarhan bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Hep yanımızda oldu. Nazik ziyaretinden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Tarhan ve İşeri’nin Gümüşhaneliler Derneği’nin ardından sonraki ziyaretleri ise Erzurumlular ve Muş Dağarası Köyü Derneği’ne oldu.

DEMOKRASİYE DARBE VURULDU 

Ziyaretlerde yurttaşlardan gelen soruları yanıtlayan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise, “öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Gölcük’e siyasi propaganda yapmaya değil, sizlerle selam alıp vermeye geldim. Kısa bir süre önce genel merkez görevi gereği Sivas ve Bayburt’taydım. Seçim güvenliği ülkemizde çok ciddi bir şekilde tehdit altındadır. Malum zihniyet ısrarla anayasal suç işlemektedir. Genel başkanımıza koalisyon kurma görevinin verilmemesi demokrasiye darbedir. Türkiye demokrasisi malum kişinin vesayeti altındadır. AKP’liler ise buna rağmen siyasi körlük içerisindedir. Ülke yönetilemez hale gelmiştir. Bu seçim demokratik bir seçim değildir” diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni yönetmelik asansör kazalarını en aza indirecek

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti. Şarlı, yönetmeliğin kazalarının azaltılmasında önemli rol oynayacağına dikkat çekerek, asansörlerin periyodik kontroller sonucu renkli etiketlerle sınıflandırılacağını söyledi. Turgay Şarlı, yönetmelikle birlikte asansör bakımlarına ilişkin bina yetkililerine önemli sorumluluklar getirildiğini de söyledi.

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin kazaların azaltılmasında çok önemli rol oynayacağına dikkat çekti. Şarlı, kamuoyunda Asansör Yönetmeliği olarak bilinen ve önceki ay Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin, asansörlerin bakım ve denetimlerine ilişkin devrim niteliğinde yenilikler getirdiğini belirtti.

Periyodik kontrol sonuçlarına bağlı olarak, dört farklı renkteki etiketten birinin asansöre iliştirildiğini söyleyen Şarlı, “Yeşil kusursuz, mavi hafif kusurlu, sarı kusurlu ve kırmızı güvensiz asansör şeklinde değerlendiriliyor. Türkiye’deki 200 bini lisanssız 430 bin asansörün üçte birinin kırmızı etikete sahip olması, güvenliğe ilişkin önemli soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Yönetmelik, bina sorumlularının güvensiz olarak tanımlanan bu asansörlerin kullanılmasına izin veremeyeceğini ve bir ay içinde güvenli hale getirilmesinin zorunlu olduğunu belirtiyor” dedi.

Avrupa’da asansör güvenliği konusunda önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Turgay Şarlı, “Ülkemizde yeni yönetmelikle yıllık olarak belirlenen bakım periyodu, bazı Avrupa ülkelerinde aylık olarak bile yapılabiliyor. Bakımların düzenli gerçekleşecek olması üreticiler açısından da kontrolü kolaylaştıracak. Yeni yönetmeliği sektörümüzü daha ileri taşıyacak önemli bir hamle olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Bina sorumluları için 4 adımda asansör güvenliği testi:

  • Kapı açıkken, fotoselin çalışıp çalışmadığını elinizle test edin.

  • Basınç kontağını test edin. Bunun için kapı kapanırken, ayakucunuzla kapının kapanmasını hafifçe engelleyip, tekrar açılıp açılmadığını kontrol edin.

  • Sesli iletişim için interkom ve alarm sistemini kabin içinde kontrol edin.

  • Kabin içindeyken, kapıyı açmaya çalışarak açılıp açılmadığını test edin. Eğer açılıyorsa asansörün durması gerekir.

 
Asansör teknolojisi iş alanı, ThyssenKrupp Group’un yolcu taşımacılığı sistemlerindeki aktivitelerini bir araya getiriyor. ThyssenKrupp Elevator, 6,4 milyar Euro’luk satışları ve 150 ülkedeki müşterileri ile dünyanın önde gelen asansör şirketleri arasında yer almaktadır. 50 bini aşkın çalışanı bulunan şirket, müşterilerinin taleplerini karşılamak üzere yenilikçi ve enerji tasarruflu ürünler tasarlayıp sunmaktadır. Ürün portföyünde yolcu ve yük asansörleri, yürüyen merdiven ve bantlar, yolcu biniş köprüleri, merdiven ve platform lift’lerinin yanı sıra tüm ürünlerin isteğe göre özelleştirilebildiği servis çözümleri yer almaktadır. Tüm dünyada 900’den fazla noktada hizmet sunan şirket, bu sayede hem satış hem de satış sonrası hizmetler kapsamında müşterilerine her zaman yakın olmayı garanti etmektedir.
 
 
İletişim:
 
Özcan Altunkaya / Contactplus
Telefon: +90 212 229 76 26
Figen Dumlu / ThyssenKrupp
Telefon: +90 216 571 37 25
Mobil: +90 539 664 95 56
 
Elena Mozo / ThyssenKrupp
Telefon: +34 91 202 80 41 / +34 91 202 80 13
Mobil: +34 682 38 67 89
 

Sağlıklı Beslenme Çantası


 
Okulların açılmasına az zaman kaldığı bu dönemde, çoğu ailenin kafasında tatil boyunca beslenme düzeninin oturduğu çocuklarında, okul açılınca bu düzenin bozulacağı korkusu var. Ancak Diyetisyen Emre Uzun’nun uygun beslenme çantası önerileri ile çocukların beslenme düzenini korumak mümkün.

 
Çocuklarda beslenme alışkanlıkları okul çağında başlıyor ve hayatları boyunca bu alışkanlıkların etkileri devam ediyor. Yetişkinlerde de çocuklarda da kahvaltının önemi çok büyük. Kahvaltı 8-12 saatlik uyku sonrası uzun açlıktan sonra gelen ilk öğündür. İyi yapılan bir kahvaltı beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar.

Yumurta vücut için gerekli olan temel proteinleri içeren bir besindir. Çocukların her gün kahvaltıda 1 adet haşlanmış yumurta veya az yağlı omletler tüketmesi protein gereksinimini karşılamasına yardımcı olacaktır. Yumurtanın yanı sıra peynir ve süt de protein ihtiyacına; ekmek, meyve ve az şekerli mısır gevrekleri de karbonhidrat; zeytin, badem, ceviz gibi yağlı tohumlar da yağ gereksinimine katkıda bulunacaktır.

Sağlıklı beslenme çantası neler içermeli ?

Çocukların beslenme çantaları yerine okuldaki bol yağlı ve mayonezli sandviçleri ve ya abur cuburları tercih etmemeleri için onların ilgisini çekici bir beslenme çantası hazırlamak çok önemlidir.

Çocuklar börek poğaça tarzı kolay tüketilebilen hamurlu besinleri çok severler. Evde yaptığınız az yağlı poğaçaların ve böreklerin içine tabakta tüketmeyi sevmedikleri sebzeleri koyarak zenginleştirebilirsiniz. Yanında koyacağınız küçük bir kase yoğurt ile sevdiği bir meyve veya az şekerli meyve kompostosu çocuğunuzun iştahını açacaktır.

Tam tahıllı ekmek ile hazırlanmış peynirli tost, kendi doğradığınız meyveler ile hazırladığınızı meyveli yoğurt yanında yağlı tohumlar(badem, ceviz, fındık) da çocuklar için iştah açıcı bir menü olabilir. Yağlı tohumlar B grubu vitaminleri, mineraller, yağ ve proteinden zengin olan besinlerdir. Aynı zamanda yüksek müktarda enerji verirler. İçerdikleri yağ tekli ve çoklu doymamış yağ formunda olduğu için yararlı etkileri vardır. Eğer çocuğunuz yumurta tüketmesini sevmiyor ise tostun içine az yağda yapılmış omlet de koyabilirsiniz.

Tam tahıllı ekmek ile hazırlayacağınız tavuklu veya ton balıklı, bol yeşillik ve domatesli sandviçin yanında ayran ile kuru meyveden oluşan bir menü hazırlayabilirsiniz. Ayran yanındaki besinlerle beraber uyku etkisi yapmayacaktır. Ayran yerine sütlü tatlılar da tercih edilebilir. Çocuklar şekerli besinleri tüketmeyi çok severler. Onların kantinlerdeki gofret ve çikolatalara yönelmelerini engellemek için puding veya sütlaç gibi sütlü tatlılarla da beslenme çantalarını renklendirebilirsiniz. Evde kendiniz yaptığınız fındıklı, cevizli kekler ve kurabiyeler de beslenme çantasına eklenebilir.

Örnek beslenme çantası
2-3 dilim sebzeli börek, 1 kase yoğurt,kuru meyve
Peynirli tost, meyveli yoğurt, 1 avuç fındık veya badem
Ton balıklı yeşillikli sandviç, ayran, kuru meyve
2-3 adet kıymalı ev poğaçası, meyve, sütlü tatlı
Tavuklu sandviç, ayran, cevizli ev keki

Diyetisyen Emre Uzun Hakkında:
2009 yılında Gazi üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitiminin 2. yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık kurumları işletmeciliği eğitimine başladı. 2013 yılında üstün başarı ile mezun oldu. Aynı yıl olan 2013 yılında Gazi Üniversitesi sağlık bilimleri enstitüsinde Beslenme ve Diyetetik ana bilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Pire ve kenelere son

 
 Sanofi Grubu şirketlerinden biri olan Merial, hayvan severleri mutlu edecek bir gelişmeye imza attı. Hayvan sağlığı alanında öncü ürünleri ile dünya lideri olan Merial, hayvan sahiplerine pire, bit ve keneler hakkında bilgi vermek, bunlarla mücadele yollarını göstermek, pire, bit ve kenelerin çoğalmasını önlemek ve korunma yollarını anlatmak amacıylaPire ve Kenelere Son” adını taşıyan internet sitesini hayata geçirdi.
 
Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren hayvan sağlığı alanında ürünler geliştirip hizmet sunan Merial, hayvan ve insan sağlığını tehdit eden pire ve kenelere karşı mücadele için hazırladığı web sitesini hayata geçirdi. Türkiye’de 2014 yılından bu yana faaliyette bulunan Merial, pire ve kenelerin bulaştırdıkları ciddi hastalıkları önlemek için hazırladığı “Pire ve Kenelere Son” adını taşıyan internet sitesi ile hayvan severlerin bir sorununa daha çare bulmayı hedefliyor.

Günümüzde her 5 kediden 1’i ve her 10 köpekten 1’i pire sorunu yaşıyor. Üstelik pire ve keneler sadece hayvanlara zarar vermekle kalmıyor, evcil hayvanların yanında evleri de istila ederek insan sağlığını tehdit ediyor. Bununla mücadele için hayvan severlerin çok daha fazla bilinçli olması gerekiyor. Bu amaçla kurulan “ adresli web sitesi, Merial’ın halk sağlığını da doğrudan ilgilendiren hayvan sağlığı alanındaki çalışmalarının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

Web sitesinde pire, bit ve keneler hakkında önemli istatistiki bilgileri de içeren geniş kapsamlı bir içerik yer alıyor. Ayrıca pire, bit ve keneleri önleme, bunlardan korunma ve kurtulma yolları da detaylı bir şekilde anlatılıyor. Web sitesine giren hayvan severler ne tür bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını verilen içerikle kapsamlı bir şekilde öğrenebiliyor. Tabii sadece bunu öğrenmekle sınırlı kalmayıp en doğru ve etkili korunma yöntemlerini de inceleyebiliyorlar.

En iyi dostlarımızdan biri olan evcil hayvanlarımız nereye giderse binlerce pire, kene ve bit de onları takip ediyor. Bu, onlar için oldukça can sıkıcı bir durum olurken aynı zamanda insan sağlığını da tehdit ediyor. Pireler bıraktıkları yumurta ve larvalarıyla, evimizdeki kanepe, halı ve koltukları istila ediyorlar. Keneler de yine aynı şekilde evcil hayvanlarımız yolu ile evimize, bahçemize yerleşip çocuklarımıza ve bizlere hastalık bulaştırabiliyorlar.
Merial’ın hazırladığı bu bilgilendirici ve çözüm üreten internet sitesini ziyaret ederek evcil hayvanlarınızı, kendinizi, çocuklarınızı ve evinizi pire, bit ve kenelerden nasıl koruyacağınızı öğrenebilirsiniz.
 
 

Sanofi Hakkında
Dünyanın önde gelen ilaç şirketleri arasında yer alan Sanofi, hastaların ihtiyaçları doğrultusunda tedavi çözümleri keşfeder, geliştirir ve hizmete sunar. Sanofi dünya çapında sağlık alanındaki yedi güç kaynağı şunlardır: Diyabet çözümleri, aşılar, yenilikçi ilaçlar, sık rastlanmayan rahatsızlıklar, tüketici ürünleri, gelişen pazarlar ve hayvan sağlığı. Sanofi, Paris (EURONEXT: SAN) ve New York (NYSE: SNY) borsalarında işlem görmektedir.
 
 

Bir Sanofi Şirketi Merial Hakkında
Dünya çapında hayvan sağlığının iyileştirilmesi için ürünler geliştiren Merial, halk sağlığını da doğrudan ilgilendiren hayvan sağlığı alanında ürünler geliştirip hizmet vermektedir. Merial, çok çeşitli hayvan türlerinin sağlık ve performansını geliştirmek için kapsamlı bir ürün skalası sunan, dünya lideri ve inovasyon odaklı bir hayvan sağlığı şirketidir. Merial, yaklaşık 6.000 çalışanıyla dünya çapında 150’den fazla ülkede, 17 üretim tesisi ve 13 Ar-Ge merkeziyle faaliyet göstermektedir ve 2014 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlamıştır.

Prof. Dr. Gaye Usluer adaylık başvurusunu yaptı

CHP PM üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof.Dr. Gaye Usluer, CHP Genel Merkezine giderek 1 Kasım'da yapılacak seçimler için adaylık başvurusunda bulundu. Başvurusu sırasında açıklamalarda bulunan Usluer, çok anlamlı bir günde adaylık başvurusunda bulunduğunu belirterek 2 Eylül'ün milli mücadelenin merkezinde bulunan Eskişehir'in kurtuluş günü olduğunu, 1 Kasım'ın ise Türkiye'nin AKP'den kurtuluş günü olacağını vurguladı. Eskişehir'in kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutlayan Usluer, Kurtuluş savaşının önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle andığını ifade etti.