29 Temmuz 2014 Salı

Sultanahmet’ta “Başbakan Abdullah Gül” sloganları atıldı


Cumhrubaşkanı Abdullah Gül, Bayram Namazı için sabahın erken saatlerinde Sultanahmet Camisi’ne geldi. Gül'ü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cami girişinde karşıladı. Namazdan sonra  toplanan kalabalık, Abdullah Gül’ü görünce “Başbakan Abdullah Gül” sloganları attı.

Bayram namazı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, “Bir kez daha bütün milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik eidyorum, bu vesileyle küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum. Çok şükür Türkiye’de huzurlu bir bayram geçiriyoruz ama kardeşlerimizin huzur içerisinde olmadığını hatta tam tersine büyük sıkıntılar, gözyaşları büyük acılar çektiğini görünce de bu mutluluğu tam içimizde hissedemiyoruz.” dedi.

Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de Gazze’deki müslümanların çilesini, acısını içimizde yaşadığımızı ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “ Bu mübarek günler hatırına Cenab-I Allah’tan bütüm İslam Dünyası’na huzur, barış, kolaylık versin diye dualar ettik.” Şüphesiz ki Musul’da zorla alıkonan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik ve çok uğraşmıştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Musul’daki konsolosluğunda geçtiğimiz günlerde IŞİD tarafından alıkonulan Türk diplomatlarnı bayram mesajında unutmayan Gül, şunları kaydetti:” Onların da bayramını bütün aile yakınlarının bayramını üzüntülü ve şüphesiz ki bayramlarını tebrik ediyorum. Ama inşallar kazasız belasız bir şekilde ailelerine kavuşacaktır. Hep bunun için uğraşıyoruz.” Gül gazetecilerin de bayaramını kutladıktan sonra basın mensuplarından soru almadan konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuşması sık sık “Başbakan Abdullah Gül” sloganlarıyla kesilmesi dikkatlerden kaçmadı.

 


Hiç yorum yok: