3 Nisan 2009 Cuma

Tuzla'da Renault Show

Norveç’te başlangıç serüvenini gerçekleştiren Renault Trucks Cape To Cape ekibi ikinci etabını İstanbul’da gerçekleştirerek 30.000 km’lik yolun Türkiye güzergahında Tuzla’da basın mensuplarıyla ve müşterileriyle bir araya geldi.


Bundan önceki ülkelerde yaşanan zorluklara rağmen Türkiye’ye gelmiş olduklarına memnun kalan Cape To Cape ekibinin yöneticilerinden Elsie De Nys, özellikle Rusya ve Ukrayna’daki giriş-çıkışların 16 saat’i bulduğuna dikkat çekerek Türkiye’de böyle bir durumun söz konusu olmadığı için İstanbul etabının güzel geçtiğini sözlerine ekledi.


Autodrom Parkur’da basın toplantısında bir konuşma yapan Renault Trucks Cape To Cape kafilesinin Türkiye Genel Müdürü Gino Costa:”Renault Trucks, Fransa’daki fabrikasında uygulanan aynı sistmem ve süreç ile artık Bursa’daki fabrikasında araçlarını üretmeye başlamıştır. Üretilen araçlar aynı kalitede hatta Türk iş gücünün sahip olduğu uzmanlık ve tutku ile artı bir değerle üretilmektedir.” Dedi. Konuşmasına devam eden Costa Türkiye’deki ilk 10 yılımızdan sonra Renault Trucks, Türkiye’nin endüstriyel ve ekonomik çevrelerinde artık derin ve kalıcı kökler salmakla böylelikle Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmakta ve onunla birlikte büyümektedir.


Sözlerini,Kamyon mühendisliği ve üretiminde sahip olduğumuz yüz yıllık deneyimin değerini, en kalifiye ve coşkulu iş ortağımızı bulduğumuz Türk otomotiv endüstrisinin sunduğu profesyonellik ve dinamizm ile başarılı bir şekilde birleştirdik.” Şeklinde devam eden Cape To Cape Genel Müdürü Gino Costa, müşterilerimizle her gün omuz omuza çalışan, yetkin Türk girişimcilerinden oluşmuş bayi teşkilatımız, müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit etmektedirler. Bayilerimiz, son derece özverili ve kalifiye personelleri ile tüm müşterilerimizin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını karşılamakta ve bu ihtiyaçları önceden tahmin etmektedirler.” diye sürdürdü.

Costa “enault Trucks 2009 senesinde bir yandan Türkiye’de büyümeye karar verirken öte yandan dünyada Kuzey Kutbu’ndan Güney Kutbu’na doğru 30.000 km’lik serüven ile dinamik ve öncü ruhunu tüm dünyaya bir kere daha göstermektedir.” Dedi.

Cape to Cape serüveni, 2005 yılına damgasını vuran İpek Yolu seyahatiyle aynı çizgidedir. Bir efsane sayılan bu güzergâh geçmiş zamanlarda kültürleri birbirine bağlamış ve sınırların ötesine geçen geleneklere dâhil olmuştur.
Renault Trucks, verimlilik, yenilikçilik ve kardeşlik değerlerini yansıtmak için bu serüvene girişmiştir diyerek sözlerine noktayı koydu. Gino’dan sonra konuşma yapan Cape to cape ekibinin yöneticilerinden Pierre Alain Brendel, 1960’larda bu organizasyona benzer bir macerayı gerçekleştirdiklerini ve bu tür yeni serüvenlerin kendileri için yeni olmadığını alışkın olduklarını ve önemine değinerek 2009 senesinin kendileri için bir teknik macera bir olduğuna değindi.
Brendel konuşmasına Avrupa kıtasının kuzey ucundan başlayarak konvoy ve beraberindekiler Norveç ve Rusya arasındaki sınıra ulaştıklarından sonra Murmansk, Saint-Petersburg, Moskova ve Voronezh şehirlerinden geçen konvoy Ukrayna’ya doğru ilerlediğini ve bu aşamada konvoyun gece gündüz aşırı kış şartları altında karla, kara buzla sisle ve -30 hava sıcaklığıyla mücadele ettiklerinin altını çizdi.

30.000 km’lik güzergah hakkında bilgi veren Pierre Alain Brendel şimdiye kadar 4.000 km yol kat ettiklerini ve ardından Suriye ve Ürdün’e doğru harekat edeceklerini sözlerine ilave etti.

Brendel’den sonra tekrar söz alan Elsie,” Nairobi’de kafilede 5 ekimiz var ve 3 ekip daha gelecek. Farklı iklimlerden farklı insanlar görmek gerçekten çok güzel olduğunu ve Cape To Cape’in bir ticari macera olduğunu istemiştik. Global krizde etkilenmemek için özellikle değişik organizasyonlar yaptıklarını ve yaklaşık 12 farklı organizasyonla ilgilendiklerini belirterek İstanbul’da kalıcı imajlar bırakmak açısından böyle bir hedeflerinin olduğunu vurguladı.

Başımızdan geçen macelaraları; fotoğraflar ve videolar aracılığıyla sitemizde bulabileceğimizi belirten Gino, gazetecilerin sorularını cevaplayıp toplantıyı noktaladı.

Toplantının ardından, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giren Cape to Cape kafilesi Autodrom Tuzla'da hazırlanan özel olarak düzenlenmiş parkurda yapılan test sürüşlerinde en son teknolojiye sahip Euro 4 standartlarında 6 adet Renault Trucks Kerax ve 6 adet Sherpa'nın off-road kabiliyetlerini sergiledi. Basın mensupları da test sürüşüne katıldı.

Hiç yorum yok: