4 Ocak 2015 Pazar

Avrasya Tüneli inşaatı yüzünden trafik felç durumda





Asya ve Avrupa’yı İstanbul Boğazı’nın altından bağlayacak ve İstanbul’u denizin altında ikinci kez birleştirecek tüp geçiş Avrasya Tüneli’nin bağlantı çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Samatya-Yenikapi arasindaki trafik akışında değişiklik yapıldı. Buna göre Bakırköy-Sirkeci istikametinde seyir eden araçların artık transit yolunu kullanmaları gerekecek. Sahil Kennedy Caddesi’nde, proje için yapılan yol ve kavşak çalışmaları nedeniyle , sahil yolundaki iki şeridin ulaşıma kapatılması özellikle sabahları ve akşamları trafiği durma noktasına getiriyor. 
Samatya'da yapımı devam eden şantiyedeki çalışmalar yüzünden sahil yolunda var olan trafiğin daha da yoğunlaştığını belirten taksi şoförü Ahmet Aydın, iki şeridin ulaşıma kapatılmasının da insanları bezdirdiğini söyledi.  Zeytinburnu ilçe sakinlerinden Mehmet Ali Demir ise, akşam saatlerinde trafikte saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını söyleyerek, "20 yıldır bu güzergahtan Fatih'e Eminönü'e gidiyorum böyle bir trafik görmedim. Zaten burada trafik vardı, yolun yarısını da kapatmışlar, yağmur da yağdığında trafik kirleniyor. Tünel çalışması var diye insanlara eziyet çektirmenin manası ne, neden her şey daima insanlar aleyhine işliyor anlamış değilim" diyerek sitemde bulundu.

Çalışmalar süresince trafik, Samatya girişindeki trafik ışıklarından itibaren Yenikapı yönüne tercihli yoldan veriliyor. Çalışmaların 6 ay sürmesi bekleniyor. 

Hiç yorum yok: