21 Şubat 2015 Cumartesi

Niyazi Önen'in koleksiyonu Çanakkale Seramik Müzesi'nde ziyarete açıldı



Çanakkale Seramik Müzesi (Tarihi Er Hamamı), Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in Geleneksel Çanakkale Seramikleri koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Doğup büyüdüğü şehre olan sevgisini ve bağını birbirinden özel Geleneksel Çanakkale Seramikleri ile perçinleyen Önen’in, 56 eserden oluşan koleksiyonu, 20 Şubat’ta Çanakkale Seramik Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, 20 Şubat 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

17. yüzyıla dayanan ve saray sanatından çok günlük ihtiyaçlar doğrultusunda gelişen, fakat son yıllarda kaybolmaya yüz tutan Çanakkale Seramikleri, 2013 yılında restorasyonu tamamlanan, Çanakkale Belediyesi - Çanakkale Seramik Müzesi’nde toplandı. Üretim zenginliğinde kullanılan form ve desenlerin, yaşamın içinden ve kentten izler taşıdığı Çanakkale Seramikleri, kentin o dönemlerde deniz ticaretindeki etkinliği ile Avrupa dahil dünyanın birçok yerinde yaşayan koleksiyonerlere ulaştı. Sadece testileri değil, tabakları, hayvan figürlü kapları ile kendine özgü yeşil, sarı ve kahverengi (şarabi) renkleriyle, dünya seramik ve sanat tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Seramikleri’ni uzun yıllardır toplayan Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, doğup büyüdüğü şehrin yerel sanatıyla ilgili geniş bir tarihi eser koleksiyonuna sahip. Önen’in bu özel koleksiyonunda, örneklerine günümüzde ender rastlanan tabaklar, at başlı testiler ve hayvan figürlü kaplar yer alıyor.

Açıldığı günden bu yana birçok seramik sanatçısını ve eserlerini Çanakkaleli sanatseverlerle buluşturan Çanakkale Belediyesi – Çanakkale Seramik Müzesi’nin 5. Süreli Sergisi’ni de “Geleneksel Çanakkale Seramikleri – Niyazi Önen Koleksiyonu” oluşturuyor. Önen’in uzun yıllardır büyük bir titizlikle koleksiyonuna dahil ettiği 56 parça Çanakkale Seramiği’nin yer aldığı koleksiyon sergisi, 20 Şubat 2015 tarihinde açıldı. Sergi, 20 Şubat 2016 tarihine kadar Çanakkale Seramik Müzesi’nde (Pazartesi günleri hariç) görülebilir.






Dardanel hakkında:

Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel, 1984 yılında, Çanakkale’de, Niyazi Önen tarafından kuruldu. 1986 yılında Türkiye’deki ilk konserve ton balığı üretimini gerçekleştirdi. Tüketiciyi birçok yenilikçi lezzetle tanıştıran, Türkiye’nin en sevilen markaları arasında yer alan Dardanel, gıda güvenliğine ve doğaya saygıya büyük özen gösteriyor. Bu kapsamda, yalnızca ICCAT (Atlantik Orkinosunu Koruma Komisyonu) tarafından belirlenen avcılık kotalarını uygulayan şirketlerle çalışıyor. Yunuslara zarar vermeden yapılan avcılık metodunun simgesi “Dolphin Safe” belgesi sahibi olan Dardanel ayrıca, aldığı “Friend of The Sea” sertifikası ile de sürdürülebilir denizciliğe, çevrenin ve doğal yaşam alanlarının korunmasına büyük önem verdiğini belgeledi. Tüketicilerin lezzetli sofralarda keyifli vakit geçirmesi, mutlu olması, iyi hissetmesi amacıyla tüm gücüyle, büyük bir titizlikle çalışan Dardanel, Türkiye’de deniz ürünleri tüketiminin artması yönündeki çalışmalarını hızla sürdürüyor, yeniliklerini hayata geçirmeye devam ediyor. Lezzet tutkunları tarafından büyük ilgi gören Baricci, Mister No ve Dardenia da Dardanel tecrübesi ve güvencesiyle hizmet sunan markalar arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok: