27 Mayıs 2014 Salı

Siber güvenlik konferası'nda sanal tehditler anlatıldı



En ilgi çekici ve en büyük bilgi güvenliği konferansı olma özelliği taşıyan Siber Güvenlik Konferansı, Siber Güvenlik Derneği tarafından  Şişli Harbiye Askeri Müzesi’nde bu yıl ikincisi gerçekleşti.
Konferansa bilişim alanında tanınmış Halil Öztürkci, Oğuz Pastırmacı, İbrahim Baliç, Oğuzhan Topgül, Uzman Araştırmacı Yakup Korkmaz gibi isimler konuşmacı olarak katılıp birer sunum yaptılar.
Siber Güvenlik Konferansı Türkiye’deki ulusal siber güvenlik alanında çalışan profesyonelleri, bilgi güvenliği çalışanlarını, akademisyenleri, bilişim hukukçularını, kamu ve özel sektörü bir araya getirerek siber güvenliğe yönelik çözümleri katılımcılar tarafından  masaya yatırıldı.

Ana temanın “Sanal Dünya, Gerçek Tehditler” olduğu konferansta siber güvenlik, siber savunma stratejileri, siber casus yetiştirme politikaları, siber suçlar, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak diğer ülkelerin yaklaşımları, sib, siber güvenlik kavramının bireysel, kurumsal ve ulusal güvenlik açısından önemi konuşuldu. 2013 yılında dünyaya damgasını vuran ve önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve siber suçlar panelistler tarafından masaya yatırıldı.
Uzman Araştırmacı Yakup Korkmaz yapmış olduğu sunumda(“Gelişmiş Siber Tehditler(APT): Genel Bakış”) APT’nin ülkeler ve kurumlar için bir tehlike olduğunu belirterek, APT’nin yaygın olduğu  ülkeler  açısından önemine değindi. 

Başta bilişim sektörü olmak üzere konferansa davet edilenler yapılan sunumlara  yoğun ilgi gösterdi.

Hiç yorum yok: