5 Ekim 2014 Pazar

İstanbul'da ilk defa İSSA/Interclean fuarı yapıldı

 Endüstriyel temizlik sektörünün lider organizasyonu ISSA/interclean Fuarı, ISSA ve TESHİAD'ın işbirliğiyle ilk defa Türkiye'de düzenlendi. 27 Eylül tarihine kadar devam edecek olan fuar Avrasya'nın temizlik sektöründeki öncü firmalarını bir araya getirdi.
    İstanbul WOW Convention Center'de endüstriyel temizlik ürün ve servisleri sektörünü bir araya getiren ISSA/Interclean Fuarı'nın Açılışını UBM Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, UBAM Genel Müdürü Kerim  Alain Bertrand, Amsterdam RAİ Uluslararası Fuarlar Direktörü Theo Lingmont, İSSA/Interclean Müdürü Rob den Hertog, TESHİAD Başkanı Bülent Doğru, İSSA Başkanı Fritz Gast, İSSA Direktörü John Garfinkel, Avrupa-Orta Doğu- Afrika Hizmetleri Direktörü Keith Baker, Kuveyt'ten Abdallah/Cheikh Sidia Maliye Bakanı ve Dubai'den Merkez Bankası Müdürü  Knajo/Khadijah birlikte yaptı.
      Yaklaşık yüz firmanın katıldığı fuarda zemin bakım makinelerinden kimyasal temizleyicileri, cam ve dış cephe temizlik ekipmanlarından, buharlı temizlik ürünlerine kadar geniş yelpazede ürün grupları yer aldı. Katılımın yoğun olduğu fuara  yirmi farklı ülkenin firmaları da hazır bulundu.  Firmaların yeni ürün lansmanları için de tercih ettiği bir organizasyon olan ISSA/İnterclen Fuarı'nda katılımcılar en son ürünlerini ve geliştirdikleri Çözümleri ziyaretçiler ile paylaştı.
     Fuara katılan ve Türkiye'de iş yapmak isteyen bir çok global marka, pazar hakkında bilgi alma ve ikili ilişkiler kurma fırsatı da buldu. Yapılan fuardan  memnun kaldığını belirten Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Bakanı Mohamed Salem Soufi, "Gelişmekte olan Tüekiye için bu Tür organizasyonlar son derece önemli, çünkü temizlik alanı ile ilgili olarak toplu teknolojik araçları görme fırsatımız oldu. Soufi, 'Bir daha Türkiye'ye gelecek misiniz sorusuna ise "Bir daha değil, on sefer daha Türkiye'ye geleceğim, çünkü insan geldi mi bir daha gelmek istemiyor. Burası bizim yerimiz." cevabını verdi.
    Elli yıldır bu tür fuarların Hollanda Amsterdam'da yapıldığını daha sonra farklı yayıldığını söyleyen Fuarlar Grup Direktörü Engin Er, "Ilk defa bu fuar Türkiye'de oldu. Yirmi farklı ülkeden katılımcılar geldi. Stand açan ve ürünlerini tanıtan Katılımcıların oldukça memnun olduklarını gördük. Interclean endüstriyel temizlik fuarı daha çok ev dışındaki ürünlerle ilgili, Otel, hastane, kamu Binaları, Alışveriş merkezleri gibi." dedi
       Beş yıl önce kurulan Terra Dry firmanın sahibi Oğuz Aksoyek de fuardan çok memnun kaldığını ifade ederek ciddi talepler aldıklarını söyledi. Aksoyek, "Fuarlar bizim için çok önemli çünkü Tüketiciye ve yatırımcıya ulaşabildiğimiz mecraların en başında geliyor. Daha önce bu fuara Hollanda'da katılıyorduk ülkemizde olması iyi oldu." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: