5 Ekim 2014 Pazar

Okuma yazma öğrenen kursiyerlere sertifikaları verildi

 
Istanbul Fatih CHP İlçe Binası'nda partinin kadın kolları tarafından düzenlenen Yetişkinlere Okuma Yazma sertifika töreni dün yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, kadınların da erkekler gibi aynı eğitim düzeyine gelmesini istediklerini belirtti. 

Türkiye'de 2 milyon 700 bin kadının okuma-yazma bilmediğini ve bunun halledilmesi gereken acil bir konu olduğunu dile getiren Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çoğu kadınımızın ilkokul diploması yok. Erkeklerin ise sadece yüzde 1,4'ü okuma yazma bilmiyor. Kadınlarda oran yüzde 7 civarında. İktidarlar, gerçekten eşitsizliklere karşıysa bu da en büyük eşitsizliklerden biri. Kadın erkek eşitliğini programına almış olan bir partiyiz. Kadınların da erkekler gibi aynı eğitim düzeyine gelmesini istiyoruz. Kadınların da iş hayatına aynı eşitlik içerisinde istedikleri zaman katılmasını istiyoruz. Çünkü imkan yok, ev işleri var, eğitim yok, meslek öğretimi daha zayıf. Bunları kaldırmak bizim önemli bir politikamız."

Güncel konular hakkında da konuşan Karakaş, yargının bağımsız olması, demokrasinin eksiksiz olması ve parlementonun Hükümet'i denetleyebilmesinin gerektiğine işaret etti. Karakaş "AKP gibi başka partiler gibi Yukarıdan  emir kumandayla yönetilmeyiz, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğundan beri maalesef Anayasal çerçevenin dıkmak için zorlamalarda bulunuyor. Ve bu Seçimlerinde akıllarınca parlementoda Anayasa'yı değiştirecek, koltuk sayısına ulaşmaya çalışıyorlar. Bu başkanlık sistemi ne Fransa'daki yarı başkanlık sistemi olacak ne de Amerika'daki başkanlık sistemi olacak. Türkiye Cumhuriyet'inin parlamenter sitemini başkanlık sitemine dönüştürmek istiyorlar. Onların söylediği gibi Türk tipi bir başkanlık sistemi olacak. Yani modern bir padişahlık kurmak istiyorlar. Parlemento Hükmü, yargı Hükmü kalmayacak Kuvvetler birliği Ayrılığı kalmayacak. Bir tek adamın iradesine bağlı olarak Türkiye'yi yönetmek istiyorlar.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


CHP İstanbul  İl Başkanı Yardımcısı Mustafa Ataş, Fatih CHP İlçe Başkanı Bülent Sülek, CHP Kadın Kolları Başkanı Arzu Büyüksoy, CHP İl Kadın Kolu Başkan Yardımcısı Ayşegül Okumuş Görgü ile çok sayıda partili ve vatandaşın katıldığı tören kursiyerlere sertifika verilmesinin ardından sona erdi.

Hiç yorum yok: