5 Ekim 2014 Pazar

Kayaşehir'de üç dakikalık yol yarım saatte alınabiliyor

İstanbul'un yeni kurulan konut alanlarından Kayaşehir'de yanlış planlama yüzünden trafik sıkıntısı başladı. Başakşehir'e bağlı olan Kayaşehir konutlarını kente bağlayan cadde çift şeritten tek şeride düşürülünce üç dakikalık yol yarım saatte alınmaya başladı. Kayaşehirliler ise daraltılan yolun kenarında yapılmak istenilen dükkanların inşaatlarının uzun süreceğinden kaygılanıyor.

Kayaşehir 16. Bölge'de bulunan çift şeritli bir yolun belediye ekipleri tarafından tek şerite indirgenmesi ilçenin 15. İle 16. bölgeleri arasındaki trafiği durma noktasına getirdi. Özellikle sabahları işe gitmek isteyen vatandaşlar üç dakikalık yolu kilitlenen trafik yüzünden 30 dakikada aşmak zorunda kalıyor. Kayaşehir semtinin  girişinde yapımı devam eden iş yerleri ile çift şeritli yol arasında sadece üç metrelik bir mesafenin bulunması bir şeritin ulaşıma kapanmasına sebebiyet verdiği öğrenildi. Eziyete dönüşen bu düzenlemenin bir an önce bitmesini isteyen semt sakinleri de bu tür uygulamalara tepki gösteriyor.

Tek şeride düşürülen ve çalışmalarının devam etmesi yüzünden  dolambaçlı güzergahlardan işe geç gitmek zorunda kaldığını söyleyen Celal Aygün, "Bu çalışmalar başladığından beri işe geç gidiyorum, ne zaman biteceği de belli değil. Bu zamana kadar Kayaşehir'de trafik diye bir şey yoktu. 16. Bölge'ye yapılan dükkanlar nedeniyle trafik oluyor. Trafiğe yakalanmamak için 17. Bölge'den, Altınşehir'den bazen de Fenertepe'den dolanarak işe gitmek zorunda kalıyorum."şeklinde tepkisini dile getirdi. Aygün ayrıca semt sakinlerinin yapımı devam çalışmalardan şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

 “Kayaşehir'deki trafik yüzünden günlük 50 TL kaybım oluyor”
 Kendi minibüsüyle çeşitli kurumlara işçi götürüp getiren şoför Osman Demir ise, trafik yüzünden günlük 50 TL kaybının olduğunu belirtti. Demir, “ Bu dükkan çalışmaları başlamadan önce günde 2. servise yetişiyordum, şimdi ise trafik yüzünden yetişemiyorum ve bu da benim 50 TL kaybıma sebep oluyor. Ne zaman biteceği de belli değil. İnsan önce yol yapar ardından bir sistem kurup ona göre site, okul,cami, işyeri açar, bunlar ise önce yol yapıyor ardından o yolu inşaatın durumuna göre değiştiriyor.” dedi. Kayaşehir sakinlerinden Hüseyin Akkoyun da ilçede konuşulan trafiğin insanları endişelendirdiğini vurgulayarak, “Böylece araçlarıyla Kayaşehir'e gelmek isteyenler  Habipler ile Arnavutköy arasından geçen ana yoldaki trafikten sonra Başakşehir 2. Etap'tan Kayaşehir'i bağlayan yoldan da trafikle tanışmış oldu. İnsanlar Başakşehir'I, Kayaşehir'I alış veriş merkezleriyle, TOKİ binalarıyla, tanıyordu. İstanbul'da trafiği olmayan yerlerden bir tanesiydi, şimdi trafik ve huzurluk buraya da bulaşmış oldu.” diyerek eleştirilerde bulundu.

Hiç yorum yok: