20 Haziran 2014 Cuma

Abdullah Cömert’in adı parka verildi




Hatay'da, Gezi Parkı olaylarının devamı olarak düzenlenen gösteriler sırasında 3 Haziran 2013’te başından vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in adı  ölüm yıldönümünde  Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan bir parka verildi.

Bakırköy Belediyesi Meclisi tarafından geçtiğimiz yıl  Kartaltepe Mahallesi’ndeki Boztepe Parkı’nın adı Abdullah Cömert olarak değiştirdi. Parkın açılışına Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Hatay’dan gelenAhmet Cömert’in   babası Ali Cömert, Annesi Hatice Cömert ve Abisi Zafer Cömert katıldı.
Parkın açılışını yapan Bakırköy Beledi Başkanı Bülent  Kerimoğlu, yaptığı konuşmada, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert gibi Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenleri anarak ölen bu kişilerin adını yaşatmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. 

Kerimoğlu, “Bu kardeşimizin adını yaşatmak için çocuklarımızın geleceğinde mutluluk olsun diye  özgürlük olsun diye yaşatalım dedik bu amaçla bu parkı açıyoruz. Abdullah Cömert’in annesi bizim annemiz, babası bizim babamızdır.  Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi de Gezi’de ölenler gibidir.” dedi.
Abdullah Cömert’in babası parkta yaptığı konuşmada artık korkmayacaklarını vurgulayarak direne direne kazanacaklarını savunurken anne Hatice Cömet ise acısının taze olduğunu ve Abdullah Cömrt’in adı parka verildiği için emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Hatice Cömert,oğlunun Gezi Parkı uğruna öldüğünü söyledi.

Toplam alanı 3.017 metrekare  olan Abdullah Cömert Park’ında 1882 metrekare yeşil alan, 483 metrekare  sert zemin yürüyüş alanı, 312 metrekare  kauçuk kaplı çocuk oyun alanı ve spor alanı,195 metrekare  basketbol sahası yenilendi.

Hiç yorum yok: