5 Haziran 2014 Perşembe

Türkiye kalp damar hastalıklarında Avrupa birincisi

Ulus'ta bulunan Liv Hospital Hastanesi'nde bu yıl 8. düzenlenen Ortadoğu Kardiyovasküler Kongresi'nde konuşan Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Doktor Enis Oğuz, Türkiye'de kalp damar hastalıklarının meydana gelmesinde bir çok faktörün etkili olduğunu söyledi.
 
Oğuz, Türkiye'de ve dünyada kalp damar hastalıkları alanında en sık karşılaşılan etkenin hipertansiyon olduğunu belirterek, kan değerlerinin yüksekliği, şeker hastalığı ve sigara kullanınımın da diğer önemli faktörler olduğunu sıraladı.Son zamanlarda şeker hastalığının ve obezitenin artış gösterdiğini ifade eden Oğuz,"Türkiye, kalp damar hastalıkları yüzünden dünyada ölenlerin en çok olduğu ülkelerden biridir. Avrupa'da erkeklerde birinci kadınlarda ise ikinci sıradayız. Kalp sağlığını koruma alanında Türkiye'de yapılacak daha çok işimiz var." şeklinde konuştu.Kongrede söz alan Prof. Dr. Mohammed Javad Zibaeenezhad ise, kalp damar hastalıklarındaki risk faktörlerine değinerek, 1960-2005 yılları arasında Amerika'da kalp damar hastalıkları yüzünden ölenlerin ciddi manada azaldığını kaydetti.

8. Ortadoğu Kardiyovasküler Kongresi 2014 yılı toplantısı Beşiktaş Ulus'ta bulunan Liv Hospital Hastanesi'nde,Prof. Mohammad Javad Zibaeenezhad, Dr.Enis Oğuz, Dr. Bahram Aminian, Dr. Alireza Abdi gibi 11 farklı ülkeden gelen cerrah ve kardiyalogların katılımıyla gerçekleşti.Ortadoğu Kardiyovasküler Vakfı ve Shiraz Üniversitesi Kardüyovasküler Araştırma Merkezi tarafından yapılan kardiyolojik girişimler ve kalp cerrahisi ile ilgili son gelişme ve yenilikler masaya yatırıldı. Liv Hospital Hastanesi'nde üç gün sürecek kongrede Türkiye'nin yanı sıra Abd, İran, Libya, Mısır, Katar gibi ülkelerden bir çok kardiyolog ve cerrah katıldı. Kongrede kardiyolojik tetkik ve cerrahi girişimler uygulamalı olarak paylaşıldı.

Hiç yorum yok: