3 Haziran 2014 Salı

Okul arkadaşlarından yediği dayaklar yüzünden komaya girdi



 Hadımköy İbrahim Özaydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde  okuyan 9-A sınıf öğrencisi Ferit Aslan Sarı(15) aynı okulda okuyan 4 öğrenci  tarafından 6 gün önce  darp edildi. Karnına ve kafasına aldığı darbeler sonucu dengesini kaybeden Sarı, başını duvarın sivri kenarına çarparak yere düşüp bayıldı.  Bunun üzerine yerde yatan Ferit Aslan Sarı’yı arkadaşları Arnavutköy’deki sağlık ocağına getirdi. Sağlık ocağında ilk müdahaleler yapıldıktan sonra ambulans çağrıldı. İlgili doktorlar,  Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alınan Sarı’nın durumun kritik olduğu söyleyerek “  Ferit’in beyninde ödem oluşmuş, beyine oksijen gitmiyor fakat ciğerlerinde ciddi bir şey yok.  Şuuru hala tam olarak açık değil, durumu kritik” sözlerini kullandı.

Baba Hüseyin Sarı, çok üzüntülü olduğunu dile getirerek oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için dua etmekten başka elinden bir şey gelmediğini belirtti. Sarı, “Oğlum, öyle dürüst biriydi ki kimseye zararı dokunmazdı. Yerde para bulsa alıp sahibine teslim edinceye kadar uğraşırdı. Namazlarını kaçırdığını hatırlamıyorum. Bunu oğluma niye yaptılar, kim niye düşmanlık beslesin, ciğerim yanıyor.” diyerek duyduğu üzüntüleri aktardı.

Baba Sarı, olay ve olaydan sonra yaşanan ihmallerden yakınarak, “ Oğlum düşüp bayıldıktan sonra okul arkadaşları taşımaya çalışıyorlar. Orda da düşürmüşler yere.  Arnavutköy Sağlık Ocağı’ndan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelinceye kadar  3 saat ambulans bekledik. Bu ihmaller olmasaydı oğlum bu durumda olmazdı. Oğlumu bu hale getirenler hakkında avukatımız aracılığıyla dava açtık. “ifadelerini kullandı.

23 Mayıs’tan beri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğum bakımda olan Ferit Aslan Sarı’nın hayati tehlikesi devam ediyor.

Hiç yorum yok: