3 Haziran 2014 Salı

Hayvanlar için konulan su kapları alınıp satılıyor



Havaların ısınmasıyla beraber sahipsiz hayvanların durumu daha da zorlaşıyor. Su ve yiyecek bulmakta zorlanan kedi,kopek gibi sokak hayvanlarının bir çoğu da çeşitli hastalıklar yüzünden ölüyor. Bu duruma Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı  Veteriner İşleri Müdürlüğü son vermek için adımlar atsa da ciddi çözümler henüz bulunmuş değil. Beyoğlu’nun değişik semt ve mahallerinde  kedi,kuş,kopek gibi hayvanların yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bırakılan plastik kaplar, kağıt toplayıcıları ve dilenciler gibi yardıma muhtaç kişiler tarafından alınıp ucuz fiyata eskicilere satılıyor. 
 
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2000 su kabı ve hayvan mamasını bıraktıklarını fakat şu an bütün kapların ortadan kaybolduğun belirten Beyoğlu Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanı Serkan Budak, “Biz geçen sene hayvanların su içmesi ve serinlemesi için bıraktığımız su kaplarını ve yiyecek olarak bıraktığımız mamaları hiç birini bulamadık. Bunları alıp 3-5 kuruşa satıyorlar. Ne yazık ki bu kadar kötü insanlarımız da var. Bu hayvanların yavruları vardır, bunlar  bakıma muhtaçtırlar hiç düşünen yok” diyerek sitem etti.

Veterenerlikte çalışan İlyas Kaya ise vatandaşlarımızın duyarlı olmadığını savunarak, “Hayvansever insanlar çok az, gördükleri kapları alıp gidiyorlar. Biz bu kapları kalıcı olarak yerleştirsek bile kırıp alırlar yine. Daha once benzer durumlarla karşılaştık.” Şeklinde tepkisini dile getirdi. Kaya, yaşlı, hamile ve yavru hayvanlar için insanların daha duyarlı olup bu kaplaları almamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: