20 Haziran 2014 Cuma

Çocuklar artık atları daha da sevecek




Türkiye Jokey Kulübü(TJK), misyonları arasında yer alan at sevgisinin küçük yaşlarda edinilmesine yönelik çocuklar için hazırladığı önemli bir projeyi hayata geçirdi. Türkiye çapında 24 ili kapsayacak ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ projesi İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda başladı. Türkiye atçılığı, at yetiştiriciliği ve çocuk gelişimi açısından büyük önem taşıyan ve aynı zamanda TJK’nın “Pony Clup Şehrinize Geliyor” ismindeki sosyal sorumluluk projesine başta çocuklar olmak üzere  yüzlerce kişi katıldı. Böylece kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası arenada Türkiye açısından birçok ilki gerçekleştiren Türkiye Jokey Kulübü, bu kez çocukların atları sevmesi konusunda büyük bir adım atmış oldu.  Proje, çocukların Pony’lerle tanışması ve ata binmelerinin yanı sıra boyama etkinlikleri, yarışmalar ve çeşitli oyun faaliyetleriyle festival tadında geçti.
 
Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada projenin çocuklara keyifli anlar yaşatmanın yanı sıra onları at sevgisiyle tanıştıracağının altını çizdi. Adalı,” Atın, ruh ve beden sağlığına katkısı yüzyıllardır bilinen bir gerçek. Özellikle Pony türü küçük cins atların aşırı tepki vermemesi çocukların korkmadan binmelerine de etkili oluyor. Günümüzde otistik, spastik ya da hiperaktif çocukların tedavisinde de önemli rol oynayan at binme, dünyanın bir çok ülkesinde tedavi yöntemi olarak kabul görmüş ve atla tedavi merkezlerinin kurulmasına vesile olmuştur. Tüm bu noktalar söz konusu projemizin çocuk gelişimine ruhsal ve bedensel sağlığa büyük katkıları olacağını gösteriyor. Biz de TJK olarak ‘pony Club Şehrinize Geliyor’ projesini hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”dedi. Projeyi yarın Soma’da devam edeceklerini vurgulayan Adalı, Som faciasında derin acılar yaşayan çocuklara keyifli anlar yaşatmak istediklerini ve acılarını unutmaları için ilaç olmak istediklerini ifade etti.

Proje hakkında  açıklamalarda bulunan Bakırköy Pelikan Akademisi Müdürü Nuray Derya ise, atlara dokunmanın çocuklar için mühim olduğunu ifade ederek, dokunmanın çocukların güven duygusunu pekiştirdiğini kaydetti. Derya,” Öğrenciler burda atlara binip onlara dokunabiliyor. Bu çok önemli, çünkü çocuklar atlara dokundukça güvenleri artıyor. Doğa ve hayvan sevgileri kuvvetleniyor.” şeklinde konuştu.
‘Pony Clup Şehrinize Geliyor’ projesine 41 öğrencisiyle katılan Minik Yıldızlar Anaokulu Öğretmeni Gülşah Demiryol da çocukların keyifli zaman geçirdiklerini belirterek onlarla beraber eğlenmekten mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü, Veliefendi Hipodromu’nda çocukların katılımıyla gerçekleşen  lansmanın ardından, Haziran ayı sonunda Manisa – Soma’da olacak olan Pony Club tırı, 1. Etapta; Aydın, Antalya, Konya, 2. Etapta ise; Trabzon, Hatay, Kayseri, Sivas gibi illerle 75 gün boyunca devam edecek. ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ projesi, çocukların Pony’lerle tanışması ve at binmelerinin yanı sıra; boyama etkinlikleri, yarışmalar ve çeşitli oyun faaliyetleriyle festival tadında gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok: