10 Kasım 2014 Pazartesi

Bonzai yüzünden kaybeden acılı baba: “Büyük bir ihmalkarlık var, hem hastanelerde hem devlet yurtlarında”





Devlete bağlı Kemerburgaz’da bulunan Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Rehabilitasyon Merkezi  bakıma muhtaç olan çocukları korumakta güçlük çekiyor. Gençler arasında hızla yayılan sentetik uyuşturucu bonzai devlet yurtlarına kadar girerek bir  can daha aldı. Kemerburgaz’da bulunan Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Rehabilitasyon Merkezinde kalan 15 yaşındaki M.Y., bonzaiden dolayı kaldırıldığı Okmeydanı Hastanesi’nde hayatını kaybetti. M.Y.’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan  otopsi incelemelerinden sonra memleketi Gaziantep’te toprağa verildi

Önceki gün 15 yaşındaki M.Y isimli genç Ağaçlı Rehabilitasyon Merkezinde bonzai kullandığı için fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.  Yedi saatlik müdahale sırasında üç kez kalbi duran talihsiz genç kurtarılamadı. “Oğlunun ölümünden iki gün sonra haber aldığını belirten acılı baba M.Y. ise, “Oğlum Cuma günü fenalaşıyor fakat ben  bunu  Pazar günü ancak bir polis aracılığıyla  haberdar olabiliyorum.  Burada Büyük bir ihmalkarlık var hem hastanelerde hem de devlet yurtlarında.” şeklinde tepkisini dile getiriyor.

Oğlunun  hastane hastane gezilip bir netice alınmadığından yakınan  baba M.Y. “ İlk önce arkadaşları Cuma gecesi oğlumu  Kadıköy’e  hastaneye götürüyorlar. Hastane bir şeyi yok deyip gönderiyor. Oradan Eyüp’e geliyorlar Eyüp’teki hastane de bir şey yapmayınca  Bakırköy’deki hastaneye getiriyorlar orası  da bir netice vermeyince son olarak Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Rehabilitasyon Merkezi’ne geri  getiriyorlar. Oğlum burada tekrar fenalaşınca  rehabilitasyon merkezi’nin Yurt Müdürü oğlumu hastaneye götürüyor. Yurt müdürü ve güvenlikler benim oğlumun ne içtiğini biliyorlardı. Ama hastane hastane gezdirdiler. Okmeydanı’ndaki hastanede 6-7 saat müdahale edildikten sonra oğlumun üç sefer kalbi duruyor ve  tüm müdahalelere rağmen oğlum kurtarılamıyor. Ben de burada oğlumun cenazesiyle karşılaşıyorum. “diyerek yaşananları anlattı.

Sokak hayatına arkadaşları yüzünden alıştığını ifade eden baba M.Y. “Oğlum 4-5 seneden beri bu rehabilitasyon merkezinde kalıyordu. Evden kaçmıştı, ben de gazetelere ilanlar vermeme rağmen bir haber alamadım. Daha sonra mahkeme kararı ile Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Rehabilitasyon Merkezi’ne haberim olmadan dokuz ay sonra  polisler tarafından yerleştirdiler.  Daha sonra arkadaşlarından dolayı sokak hayatına alıştı ve bu onun sonu oldu.  Annesi Romanya’da oğlunun ölümünden haberi yok. “ dedi

Ailelere sesleyen baba M.Y. çocukların  gözlerin önünden ayırmasına müsaade edilmemesi gerektiğine değinerek, aileleri evlatlarının kurdukları arkadaşlara dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.




Hiç yorum yok: