10 Kasım 2014 Pazartesi

Ebola süphelisi 2’nci gününde de taburcu edilmedi





Önceki gün  Nijerya'dan gelen İtalya uyruklu Elisa Sedoni(23) yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine Atatürk Havalimanı'ndan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.  Normal şartlarda 24 saat içerisinde taburcu olması gereken   Ebola virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan Sedoni halen enfeksiyon hastalıkları kliniğinde tedavisine devam ediliyor. Yetkililerden alınan  bilgilere göre, Ebola şüphesiyle karantinaya alınan hastanın kan tahlillerinin hıfzı sahada incelemede olduğu ve bugün de taburcu olamayacağı öğrenildi.

Nijerya'dayken sıtma teşhisi konulan İtalyan kadının ilk müdahalesi yapıldıktan sonra sıtma teşhisinin doğrulanması için hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne saat 10:00 sıralarında getirildi. Sedoni, hastaneye yatırıldıktan  sonra  kliniğin önündeki giriş ve çıkışlar sıkı bir şekilde denetlendi. Şeritlerle hastanın yakınları ve diğer kişilerin bölüme izinsiz girişleri böylece engellenmiş oldu.

Yaklaşık 10 gün önce Nijerya'dan gelen Omorowa Stella isminde hamile bir kadın Ebola şüphesiyle karantinaya alınmış ve  hastanın  hastaneye sevki sırasında ortaya çıkan müdahale görüntüleri eleştirilere neden olmuştu. Dünkü Ebola vakasında ise AB standartlarına uygun olmayan bu tür müdahalelerin  yaşanmaması  için yapılan yoğun önlemler dikkatlerden kaçmadı. Bilakis  yetkililer özel giysiler giyerek Ebola şüphesiyle tedavisi süren hastayı karantina kabinine alıp hastaneye getirdi.

Hiç yorum yok: