10 Kasım 2014 Pazartesi

Uyuşturucu yüzünden hayatını kaybeden gencin annesi: Göz göre göre oğlumu ölüme terk ettiler



 Son zamanlarda özellikle gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu, gençlerin hayatını karartırken aile ocaklarını da yakmaya devam ediyor. Hemen her gün bir gencin ölümüne sebebiyet veren, Bonzai, tiner, bali, eroin, kokain gibi uyuşturucu maddeleri, geçtiğimiz Pazar sabahı  İstanbul Kağıthane’de  Nail Dalkoparan’ın (23) canını yaktı. Uyuşturucu yüzünden hayatını kaybeden Nail Dalkoparan’ın küçüklükten beri madde bağımlısı olduğunu ifade eden acılı anne Yasemin Dalkoparan, “Göz göre göre oğlumu ölüme terk ettiler. Oğlum küçük yaştan beri mobilyacı da çalışıyordu. Askerliğini yeni yapmıştı. Para biriktirip evlenecekti. Biz de onu nişanladık, gelecek ay düğünü vardı. O Müslüm denen yeğenim çocuğumun parasını yedi. Oğlum o haldeyken neden götürmedi hastaneye. Niye çağırmadı ambulansı ve polisleri.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Genç yaşta oğlunun öldürüldüğünü iddia eden kanser hastası baba Yüksel Dalkoparan da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na bir dilekçe yazarak suç duyurusunda bulundu. Dalkoparan dilekçesinde, “ Oğlum Nail, Kağıthane Çocuk Parkı’nda ölü bulunmuştur.  Ölüm sebebine uyuşturucu ve alkol neden gösterilmiştir. Olay tarihinde aşağıda kimliğini beyan ettiğim şahışlar Mehmet Dalkoparan ve Terör Murat lakaplı şahıslar oğlumun Müslüm Güler, tarafından boğularak öldürüldüğünü tarafıma beyan etmişlerdir. Bu nedenden dolayı şahsın kendisinden davacıyım, Adli Tabib tarafından cesedin incelenmesini arz ederim.” ifadelerine yer verdi. 

Ölmeseydi bir ay sonra evlenecekti

Kağıthane’nin varoş  semtlerinden Gültepe’deki bir parkta ölü bulunan Nail’in bir ay sonra evleneceği nişanlısı Asya;  “ Gerçekten acım çok büyük, üzüntülerimi dile getiremiyorum, öldüğünü duyunca şok geçirdim, inanmak istemiyorum.  Ölümü hakkında  tam bir bilgim yok. Babasının savcılığa gönderdiği dilekçede oğlumu Müslüm öldürdü tezi doğru olabilir. Ama yine de bu konu hakkında bir bilgim yok. Kimseyi  yanlış yönlendirmek istemem.  Çok üzgünüm, başka ne söyleyebilirim ki.” dedi  Polislerin kendilerine  nişanlısının ölümü hakkında bilgi vermediğini de aktaran Asya, “Polislerin bize verdiği bilgi sadece eceli geldi o kadar, başka da bir şey söylemediler.” şeklinde duygularını dile getirdi. 

Nail Dalkoparan’ın teyzesi Sarfinaz Gülerek ise yeğeninin ölümü hakkında fazla bilgiye sahip olmadıklarını belirterek , “Çocuğun cesedinde darp izleri vardı,  boynu yüzü mosmordu. Biz hala tam olarak olayın nasıl olduğunu  ve kimin yaptığını bilmiyoruz. Müslüm Gülerek ve Mehmet Dalkoparan’la beraber parka gittik baktık çocuk ölmüş dediler. Söylediklerine göre parkın içi çok doluydu. Kimse parka giremiyormuş. “ şeklinde konuştu.

İstanbul Kağıthane’de Nail Dalkoparan(23) isimli genç, önceki gün sabah saatlerinde Ayazma Çocuk Parkı’nda ölü bulundu. Polis, gencin etrafında çok sayıda çok sayıda bali kutusu, bali torbası, ve uyuşturucu madde tespit etti. Dalkoparan’ın öldüğünü haber alan ve parka akın eden yakınları ve Bir ay sonra evleneceklerini söyleyen gencin nişanlısı Asya Öztürk sinir krizleri geçirmişti.


Ülkemizde son günlerde kullanımı artmaya başlayan Bonzai gençlere alıştırılmaya çalışılıyor. Eroin'den bile tehlikeli olan Bonzainin fiyatının ucuz olması gençleri bu maddeye yöneltiyor. Gençler arasında yayılmaya başlayan ve tehlikeli olmaya başlayan Bonzai maddesi ölüm olaylarına sebep olmaya başladı. Bonzai kullanan gençlerin görüntüleri izlerken kan dondoruyuor. Kendi aralarında Bonzai ölüm tribi adını verdikleri durumda uyuşturucu maddenin etkisinden çıkamıyorlar.




Hiç yorum yok: