9 Nisan 2015 Perşembe

İkitelli TIR garajında baskın tehlikesi hâlâ devam ediyor

İstanbul’da 2009 yılında yaşanan sel felaketinde 10 kişinin öldüğü Halkalı İkitelli TIR garajında benzer bir olay önceki gün yeniden yaşandı.

Olay, bölgedeki ciddi tehlikenin hâlen devam ettiğini ortaya koydu. İstanbul’da önceki gece başlayan şiddetli yağış Ayamama Deresi’nin taşmasına sebep olurken TIR garajı diye anılan bölge yine sular altında kaldı. Büyükşehir belediyesi çalışanları dere yatağından taşan suyu önlemek için bazı yolları ulaşıma kapattı. Belediye çalışanları, suyu tahliye için yollardaki rögar kapaklarını açtı. Suların giderek birikmesi üzerine dozerler tarafından yolun bir kısmı taş ve toprakla dolduruldu. Sabah saatlerinde başlayan su birikintileri trafiğin saatlerce aksamasına neden oldu. İkitelli Sanayi Bölgesi’nden İstoç’a 4 saatte gidemediğini belirten esnaf Ümit Mut, “İstoç’tan malzeme almaya gidecektim aracımla. 4 saat trafikte kaldım. Perişan olduk.” dedi.
2009 yılında İstanbul’un yaşadığı en büyük sel felaketinde İkitelli, Halkalı, Küçükçekmece ve Başakşehir sular altında kalmış ve 24 kişi ölürken 7 kişi de yaralanmıştı. Ayamama Deresi’nin yatağında bulunan bir TIR garajı da sular altında kalmış, sele uyurken yakalanan 10 şoför feci şekilde can vermişti.

Hiç yorum yok: