6 Mart 2015 Cuma

Bahçelievler'de feci kaza: 2 işçi hayatını kaybetti



İstanbul, E-5 karayolu Bahçelievler’de dün gece saat 01.30 sıralarında asfalt çalışması yapan kamyonun arkasında bulunan 4 işçiye  bir otomobilin çarpması sonucu işçilerden 2 tanesi feci şekilde hayatını kaybetti. Tüm müdahalelere rağmen kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayan işçilerin kazaya davetiye çıkaran  şartlar altında çalıştıkları ortaya çıktı. 

Hayatını kaybeden işçilerden Yasin Özer'in yakınları, meydana gelen kazada, çalışma alanında ışıkların yetersiz olması, bariyerlerin kurulmaması ve yolun bir şeridinin trafiğe kapatılmaması gibi  ihmallerin olduğunu öne sürerek taşeron firmaya dava açacaklarını söyledi.  Abisini kaybettiği için çok üzüntülü olduğunu söyleyen Yasin Özer’in kardeşi Coşkun Özer, “Biricik  erkek kardeşimi kaybettim, acımız anlatılmayacak kadar büyük. Yengem sinir krizileri geçirip bayıldı, Hastaneye götürdük. Kazada yaşanan ihmalsizlikler var. İsfalt çalışmaları yapılan yerlerde ışıklandırma olması gerekiyor ama ışıklandırma yoktu. Bariyerlerle önlem alınması gerekirken hiç bir önlem alınmamış.  Sultançiftliği bölgesinde çalışması gerekirken işçilerin Bahçelievler'e götürülmüşler. Biz taşeron firmaya ve kazaya sebebiyet verip  kaçan şahısa da dava açıcaz.”şeklinde tepkisini dile getirdi. Taşeron firmanın Sultançiftliği ve çevresinde işçileri çalıştırılması gerektiğini savunan Özer, işçilerin paraya ihtiyaçları olduğu için firmaya bir şey diyemediklerini belirtti.

İki kişinin ölümüyle ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kaza, önceki gece  saat 01.30 sıralarında E-5 karayolu Edirne istikameti Bahçelievler mevkisi yan yolda meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, aşırı hızlı olduğu iddia edilen 06 AF 8848 otomobil, yan yolda asfalt çalışması yapan işçilere çarptı. Kazada Nurettin Aykalkan ve Yasin Özer, otomobil ile asfalt kamyonunun arasında sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye kurtarıcı aracı ve ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri otomobil ile kamyon arasında sıkışan 2 işçiyi kurtarmak için uzun süre uğraş verdi. Yapılan çalışmaların ardından 2 işçi sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulanslara taşındı. Ağır yaralanan işçiler ambulanslarla Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Nurettin Aykalkan ve Yasin Özer, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak can verdi.

Kazaya sebep olan otomobilin sürücüsünün olay yerinden koşarak kaçtığı iddia edildi. Polis ekipleri yaşanan kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Bu arada meydana gelen feci kazada hayatını kaybedenlerden
Yasin Özer'in cenazesinin  bugün Sultançiftliği Merkez Camiinde, Nurettin Aykalkan’ın cenazesi ise Esenyurt Hazreti Ömer Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.



Hiç yorum yok: