31 Mart 2015 Salı

Meclisteki parti sayısı 5’e yükseldi




Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz’in partisinden istifa ederek Merkez Partisi’ne katılmasıyla TBMM’de temsil edilen parti sayısı 5’e yükseldı. Merkez Partisi (MP) Genel Başkanı Abdurrrahim Karslı, Beşiktaş Kültür Merkezi’nde yapılan birinci katılım ve tanıtım toplantısında Cengiz’e Merkez Parti rozeti taktı. Böylece AKP,CHP,MHP ve HDP’den sonra Merkez Partisi de TBMM’de yer almayı başardı. 2014 yılında kurulan Merkez Partisi’ne ayrıca bazı eski milletvekilleri ve sanatçılar da katıldı. Toplantı öncesi parti üyeleri salonu doldurdu. İl başkanları katılımcılara poz verdi. Daha sonra Abdurrahim Karslı kürsüye çıkarak katılımcılara seslendi. 
Partisinin katılım ve tanıtım toplantısında konuşan Karslı, “"Bizimkinin himmeti sınırları aştı, Cumhurbaşkanı'nın dikkat edin. "diyen Karslı, "Şimdi Etiyopya'ya okullar açıyor. Afrika'ya okullar açıyor. Ey birader, bizim tayin edilmemiş 300 bin öğretmenimiz var. İstanbul'da çocuklar 60 kişi bir sınıfta okuyor. Diyarbakır'da çocuklar 125 kişi bir sınıfta okuyor. Sen gel Türkiye'ye hizmet et."dedi
Yolsuzluk iddialarıyla suçlanan 4 eski bakanın Genel Kurul oylamasında aleyhte oy kullanan milletvekilleri hakkında ileri sürülen 'Suçları olduğu için korkuyorlar' şeklindeki düşünceleri de değerlendiren Karslı, "Gerçekten o vekiller vicdanları ile oy kullanmışlarsa çıksın desinler ki 'biz namussuz, biz ahlaksız değiliz' desinler ve buraya gelsinler, Merkez Parti'ye gelsinler. Gerçekten ahlaksız, namussuz ve şerefsiz değillerse, böyle insanlar orada kalmasınlar ve gelsinler buraya. Gerçekten ahlaksız değillerse, vicdanları varsa desinler ki 'biz ahlaksız ve vicdansız değiliz' ve 'eyvallah' deyip çıkıp gelsinler." şeklinde konuştu. 




Hiç yorum yok: